The Ascertainment of utilizing possibilities and alternatives of a certain plan type exclusive to Antalya from the lodging standpoint
  1. Tez No: 4017
  2. Yazar: N.AYLİN SELÇUK
  3. Danışmanlar: EMRE MADRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Konaklama birimi, yapı türü, kullanım olanakları, Antalya
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 259
Özet
- III - ÖZET ANTALYA'YA ÖZGÜ BELLİ BÎR PUN TİPİ ÜZERİNDE KONAKLAMAYA YÖNELİK KULLANIM OLANAK VE \ SEÇENEKLERİNİN SAPTANMASI - SELÇUK, N. AYLİN YÜKSEK LİSANS TEZİ, RESTORASYON, MİMARLIK TEZ YÖNETİCİSİ: Öğr.Gör. EMRE MADRAN A?USTOS 1988, 2^1 sayfa Bu çalışmada Antalya'ya özgü belli bir plan tipinin konaklama birimlerine dönüştürülmesindeki kullanım, olanak ve seçenekleri araştırıl maktadır. Birinci bölümde, çalışmanın tanımı ve amacı verilmektedir. İkinci bölüm, bir kentsel sit alanının olanak ve dönüşüm seçeneklerini içermektedir. Üçüncü bölümde, seçeneklerden biri olan turizm işlevi hakkında bilgi verilmektedir. Dördüncü bölümde, çalışma alanı Antalya: sorunları, potansiyelleri ve seçenekleri bakımından incelenmektedir. Beşinci bölüm, Antalya'nın eski kesiminin; Kaleiçi'nin tarihi ve genel yerleşim özelliklerini içermektedir.- IV - Altıncı bölümde, Kaleiçi'nin bugünkü durumu verilmektedir. Yedinci bölümde, seçilen yapı türünün; seçilen işlev doğrultusunda kullanım olanak ve seçenekleri incelenmekte ve öneriler yer almaktadır. Ve son olarak da sekizinci bölümde bir onarım, kullanım ve bakım yönergesi verilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ASCERTAINMENT OF UTILIZING POSSIBILITIES AND ALTERNATIVES OF A CERTAIN PUN TYPE EXCLUSIVE TO ANTALYA PROM THE LODGING STANDPOINT SELÇUK, N.AYLÎN M.S. in RESTORATION, ARCHITECTURE SUPERVISOR: Inst. EMRE MADRAN AUGUST; 1988, Zh\ pages The present thesis is a study of a certain plan type peculiar to Antalya for its utilizing possibilities and alternatives in terms of its transformation into lodging units. The first chapter covers introduction and the aim of the study. The second chapter deals with the possibilities and the transformation alternatives of an urban site. The third chapter provides information on one of the alternatives, i.e. touristic function. The fourth chapter outlines the study area, i.e. Antalya, from the standpoint of its problems, potentialities and alternatives. The fifth chapter provides information on the.historical background and the general settlement characteristics of the old section (Kaleiçi) of Antalya.- II - The sixth chapter describes the present state of Kaleiçi. The seventh chapter searches for the utilizing possibilities and alternatives of the selected building type due to the selected function and contains proposals. Finally, the eighth chapter provides instructions as to restoration, utilization and maintenance. Key words; Lodging unit, building type, utilizing possibilities, Antalya.