KKTC'de akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasının halkla ilişkilere olan yansımaları
Widespread use of smart phones in North Cyprus to public relations with reflections
  1. Tez No: 402238
  2. Yazar: SERHAT KAKI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İZLEM ALİ KANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Public Relations, Smart Mobile Phones, Technological Innovation, Social Communication, Technological Connection
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Girne Amerikan Üniversitesi
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Halkla ilişkiler günümüz dünyasında, iletişim sıklığı ve teknolojik yeniliklerin etkisiyle ve günümüz teknolojisinde kullanım kolaylığı ile ifade özgürlüğünün sınırlarını hızlı ve etkili bir biçimde kaldırmasıyla birlikte KKTC'de akıllı cep telefonların sosyal etkileşimde ortaya çıkardığı sonuçların sosyal olarak bireyler üzerinde oluşturduğu iletişim ile kişiler arasındaki etkileşim oranının, nasıl toplum üzerinde etkin bir biçimde oluştuğunun kullanım avantajlarının ve temel etkenleri oluşturan nedenlerin neler olduğu araştırılmaya çalışılmıştır. İletişimin etkili kullanımıyla birlikte akıllı cep telefonlarının yoğun bir biçimde kullanıldığını görmekteyiz. Bu araştırmada kişilerin sosyal etkileşim amacıyla kullanmış olduğu akıllı telefonların rolünün iyi bilinmesinin gerektiğini ayrıca yeni oluşturulan sosyal iletişim kanallarının ve araçlarının bireylerde kullanım kolaylığı yarattığı ve sosyal etkisinin ne olduğunun tespit edilmesi, bu faktörlerin akıllı telefon kullanımını ne düzeyde etkilediğinin araştırılmasının ve bununla birlikte aşırı kullanım nedenlerinin anlaşılabilmesi ile bu cihazların toplum üzerindeki etkilerinin incelenmesidir. Dünyanın neredeyse her bölgesinde gelişmekte olduğu gibi gelişmiş ülkelerde de gerçekleşen yeni iletişim yöntemleri içerisinde hızlı veri iletimi, yeni teknolojik bağlantı yöntemleri sosyal yapı içerisinde hızlı iletişimi uluslararası toplumların küreselleşen dünyada entegrasyonu nedeniyle artık iletişim sayesinde kolayca diğer ülkelerle de iletişim kolaylığı ve rahatlığı sağlamaktadır. Buna bağlı olarak etkilerinin olabildiğince hızlı yayılabildiğini görmekteyiz. Anahtar Sözcük: Halkla ilişkiler, Akıllı Cep Telefonları, Teknolojik Yenilik, Sosyal İletişim, Teknolojik Bağlantı
Özet (Çeviri)
Public relations in today's world, communication frequency and technological innovation under the influence of and in today's technology with ease of use of freedom of expression in a fast and effective removal in North Cyprus with smartphone social interaction occurs at the conclusion of the socially on individual communication that the person with the interaction between the ratio of that occur in society and on how effectively the reason what are the main factors that were investigated. Contact with the effective use of smart phones we can see that intensively used. In this study, and their social interactions in order to that used smartphone role of the good must be known that the also newly created social communications channels and tools for individuals with ease of use and social impact of what is to identify these factors and the smart phone use at what level to influence the research and however overuse causes and used to identify the phone software and its impact on society of these tools is to examine. The world's almost all in developing as well as developed countries are possible in the new methods of communication within the speed data transmission, new technological connection methods, social structure within the fast communication of international society in a globalized world integration due to the longer communicate easily with other countries, the ease of communication and comfort is provided. Accordingly, we see the effects can spread as fast as possible.