Mustafa Miyasoğlu'nun romanlarında din
  1. Tez No: 402271
  2. Yazar: ZEYNEP ÖZERDEM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN AKGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Mustafa Miyasoğlu, Roman, Din, İnanç, Mustafa Miyasoğlu, Novel, Religion, Faith
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Doğu Akdeniz Üniversitesi-Eastern Mediterranean University
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu çalışmada Mustafa Miyasoğlu'nun romanları tematik açıdan incelenmiştir. Bu inceleme sonucunda romanlarında dine yaklaşım tarzı ve dini unsurlar tespit edilmeye çalışılmıştır. Mustafa Miyasoğlu, ilk romanı olan Kaybolmuş Günler'i 1975 yılında yayımlamıştır. 1975 yılından bu güne kadar yazmaya devam eden Miyasoğlu'nun romanlarının sayısı beşe ulaşmıştır. Mustafa Miyasoğlu'nun romanlarının temelinde yaşadığı döneme tanıklık etme özelliği gözetilmiştir. Romanlarının içeriğini; din, inanç, aşk, siyaset ve Anadolu insanının yaşamı oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, The novels of Mustafa Miyasoğlu were analyzed in terms of their themes. At the end of this analysis, an approach to and factors relating to religion were attempted to be determined. In 1975, Mustafa Miyasoğlu published his first novel - Kaybolmuş Günler - . Since 1975, Miyasoğlu have written up until now and he have 5 novels. It can be seen that Mustafa Miyasoğlu's novels are based on the time in which he lived. Themes of his novels; religion, faith, love, politics and the Anatolian people.