Mustafa Miyasoğlu:Hayatı-eserleri-sanatı
Mustafa Miyasoğlu's life works and art
  1. Tez No: 422441
  2. Yazar: YAŞAR KESKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİM GÜR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Mustafa Miyasoğlu, İslami Edebiyat, Tarih, Kültür, Değerler, Mustafa Miyasoğlu, Islamic Literature, History, Culture, Values
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 453
Özet
Son dönem Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Mustafa Miyasoğlu, başta roman olmak üzere hikâye, şiir, deneme, inceleme, tiyatro, gezi yazısı türlerinde eserler vermiş çok yönlü bir şahsiyettir.“Yeni İslamcı Hareket”içerisinde gösterilen sanatçı, bu anlayışa uygun olarak ortaya koyduğu çalışmalarda estetik kaygıyı da gözeterek Türk toplumunun dinî, tarihî, millî ve kültürel değerlerini öne çıkarmaya gayret etmiştir. Toplumun yeniden inşasında söz konusu değerlerin önemine dikkat çekerek eserlerini bu temel üzerine bina eder. Bu çalışma, Mustafa Miyasoğlu'nu hayatı, eserleri ve sanatı ekseninde ele alarak yazarın Türk edebiyatındaki konumunu tespit etmeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Mustafa Miyasoğlu is a well-known figure in contemporary Turkish literature who has contributed to a wide variety of publications including novels, stories, poems, essays, analysis, theatre and travel articles. By portraying himself as a sympathiser of the 'New Islamist Movement' and producing literary works in line with this movement, while also ensuring the necessary aesthetism, he tried to promote the religious, historical, national and cultural values of the Turkish society. He produces his literary works based on these values by emphasising on their importance during the revival of the society. This thesis shall try to determine Mustafa Miyasoğlu's place in Turkish literature by examining his life, works and art.