Applicability of under cut and fill method at Aşıköy orebody
  1. Tez No: 4051
  2. Yazar: ŞÜKRÜ ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: AYDIN BİLGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Yukarıdan aşağı kazı-dolgu yöntemi, cevher yatağı, yeraltı işletmesi. iv, Under cut- and- f ill method, orebody, . underground exploitation. Ill
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
ÖZET AŞIKÖY CEVHER YATA?INDA YUKARIDAN AŞA?I KAZI - DOLGU YÖNTEMİNİN UYGULANABİLİRLİ?İ ÖZTÜRK, Şükrü Yüksek Lisans Tezi, Maden Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Öğr. Gör. Aydın BİLGİN Eylül 19 88, 151 Sahife Etibank Küre Aşıköy Cevher yatağı için daha önce çe şitli ocak plânlama çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmanın kapsamı önceki çalışmalara bir alternatif getirmektedir. Bu tezde yeraltı işletme yöntemlerinden kazı-dolgu yön teminin bir çeşidinin uygulanabilirliği çalışılmıştır. Bu çalışma ocak hazırlık çalışmalarını, cevher üreti mini ve taşınmasını, ocak drenaj ve havalandırmasını, hidro lik dolgu, patlatma, maden makinaları ve ocak maliyeti hesap lamalarını kapsamaktadır. Nihayet, şimdiki ve önceki çalışmanın mukayesesi yapı larak sonuçlar verilmiş ve sonraki çalışmalar için öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
A B S TRACT APPLICABILITY OF UNDERCUT - AND - FILL METHOD AT AŞIKÖY OREBODY ÖZTÜRK, Şükrü M.S. in Mining Eng. Supervisor: Inst. Aydın BÎLGÎN September 1988,151 Pages Various studies have been done for the mine design for Etibank Küre Aşıköy copper orebody. So, scope of this study is to provide an alternative design to the previous ones. In this thesis, applicability of another underground exploitation method which is a version of cut and fill mining is studied. This study covers the mine development, production and transportation of ore, water drainage and ventilation of mine, hydraulic filling, blasting, mining equipments and mining cost calculation. Finally the present study is compared and discussed in relation to the previous projects. The conclusions arrived at are presented together with the recommendations for future studies.