Sensitivity of water distribution costs to design and service standards as applied to a small urban area
  1. Tez No: 4050
  2. Yazar: GÜLPERİ DİNÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL ULUĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Water distribution network, design standards, design criteria, cost reductions. i v
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
ÖZET KüCüK YERLEŞİM ALANLARINDA ÎÇMESLIYLI ŞEBEKE MALİYETİNİN TASARIM VE SERVİS KRİTERLERİNE KARSI HASSASİYETİ DINÇER, Sül per i Yüksek Lisans Tezi, Çevre Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Doç-Dr.ErDİ ULUG Eylül 1988, 135 sayfa Bu çalışmada, seçilmiş bir yerleşim bölgesinde proje kriterlerindeki derişmelerin içmesuyu proje maliyetlerine etkisi araştırılmıştır. Çeşitli proje kriterlerindeki derişmelere göre maliyetteki azalmaların miktarını belirlemek için doğrusal regrasyon analizi yapılmıştır. Bu çalışmanın odak noktası, büyük şehirlerden cok, küçük yerleşim alanları olmuş ve yalnızca börulu su dağıtım sistemleri dikkate alınmıştır. Minimum boru çapı, yangın debisi, işletme basıncı, su ihtiyacı, hizmet düzeyi, boru cinsi, maliyet değişmelerine göre incelenen maddeler arasındadır, vBu araştırmadaki amaç, su dağıtım sistemlerinde kullanılan butun tasarım standartı ve kriterlerinin tekrarı değil, bu konudaki bilgisayar programlarının da yardımıyla maliyet üzerinde en çok etkisi olan Önemli tasarım standartı ve kriterlerini incelemektir. Anahtar sözcükler : Su dağıtım şebekesi, tasarım standartı, tasarım kriteri, maliyet azalması vi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SENSITIVITY OF WATER DISTRIBUTION COSTS TO DESIGN AMD SERVICE STANDARDS AS APPLIED TO A SMALL URBAN AREA DINCER, Gül peri M.S. in Env.Eng. Supervisor : Assoc.Prof.Dr. Erol ULUG September 1988, 135 pages In this study, the impact of changes in design and service standards on the cost of water supply projects have been investigated in a selected urban ar&a. Linear regression analysis was used to evaluate the magnitude of cost reduction to various modifications in design standards. The focus of the study was on small urban project design rather than on large urban areas and only piped water scheme was considered. The minimum pipe size, fire demand, residual pressure and optimal system iiihead, service level, per capita demand, pipe materials were among the items investigated as related to cost changes. This study is not intended to be a comprehensive review o-f all design standards and criteria used in small urban water supply design. Rather, the aim is to look at major design assumptions that are likely to influence project costs most significantly, by the use o-f computer programmes developed -for this purpose.