Genelleştirilmiş bulanık esnek kümenin sınıf uygulaması
Class application of generalised fuzzy soft set
  1. Tez No: 406360
  2. Yazar: AYŞENUR KESİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BAYRAM ALİ ERSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Esnek küme, bulanık küme, kaba küme, bulanık esnek küme, kaba esnek küme, genelleştirilmiş bulanık esnek küme, öğrencilerin matematik dersi başarısı, Soft set, fuzzy set, rough set, fuzzy soft set, rough soft set, generalized fuzzy soft set, mathematics subject of class ranking of students
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışmada, klasik mantığın tanımlayamadığı belirsiz kavramların matematiksel olarak ifade edilmesine olanak sağlayan Molodtsov' un esnek kümeler teorisi üzerinde durulmuştur. Esnek küme teorisi ile ilgili temel kavramlar verildikten sonra esnek kümeler ile bulanık kümeler ve kaba kümeler karşılaştırılacaktır. Kaba esnek kümeler ve bulanık esnek kümeler tanımları yapılacak ve karar verme problemlerinde esnek kümelerin uygulaması tanımlanır. Daha sonra genelleştirilmiş bulanık esnek küme tanımı yapılmıştır. Genelleştirilmiş bulanık esnek küme yardımıyla sınıftaki öğrencilerin matematik dersi başarısı bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Molodtsov introduced the concept of soft set theory, which can be used as a generic mathematical tool for dealing with uncertainty. In this study we introduce the basic properties of soft sets, and compare soft sets to the related concepts of fuzzy sets and rough sets. Definitions of rough soft set, fuzzy soft set and an application of soft sets in a decision making problems are defined. Then generalized fuzzy soft set is defined. Generalized fuzzy soft set has been introduced for the determination of mathematics subject of class ranking of students.