The Diggability assessment using power consumption of electrical power shovels
- Tez No: 4066
- Danışmanlar: DOÇ.DR. CELAL KARPUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Watmetre- kaydedici sistemi elektrikli elektrikli ekskavatör, performans ölçümleri, kazı zorluğu, Wattmeter - recorder system, electric power shovel, performance measurements, excavation difficulty. IV
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZET ELEKTRİKLİ EKSKAVATÖRLERİM GÜÇ TÜKETİMİNİ KULLANARAK KAZILABİLİRLİK TAYİNİ Ceylanoğlu, Atilla Yüksek Lisans Tezi, Maden Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Celal Karpuz Eylül 1968, 89 sayfa Bu tezde, Türkiye Kömür İşletmeleri'nin yerüstü kömür ocaklarında bulunan ana kömür kayaçlanrnn kazı zorluğunu belirlemek için elektrikli ekskavatörlerin performans ve güç tüketimleri değerlendirilmiştir. Watmetre ve kaydedici sisteminden oluşan yeni bir ölçüm tekniği geliştirilmiş ve bu çalışmada kullanılmıştır.Elektrikli ekskavatörün ana A.C. motoru watmetre-kaydedici sistemine bağlanmış ve güç ölçümleri performans ölçümleriyle birlikte sürdürülmüştür. Arazi ölçümleri 47 değişik lokasyonda sürdürülmüştür. Alınan veriler analiz edilmiş ve formasyonlar kazı zorluklarına göre sınıflandırılmıştır. Güç ölçümleri sonuçları klasik period ölçümleri ile karşılaştırılmış ve birbirleriyle iyi bir uyum içinde olduklarım göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DISABILITY ASSESSMENT USİN6 POWER CONSUMPTION OF ELECTRICAL POWER SHOVELS CEYLANOÖLU, Atîlîa U.S. In Mining Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ceîal Karpuz September 1988, 89 pages In this thesis, the performance and power consumptions of electrical power shovels are evaluated to determine the excavation difficulty of coal measure rocks present at T.K.hs (Turkish Coal Enterprises) surface coal mines. A new measurement technique consisting of wattmeter and recorder system has been developed and utilized in this study. mThe main A.C. motor of the electrical shovel is connected to the wattmeter - recorder system and power measurements are carried out simultaneously with the performance measurements. Field measurements. are carried out at 47 different locations. The collected data is analyzed and formations have been classified with respect to their excavation difficulty. The power measurement results are compared with the classical cycle time measurements., and it indicated that they are in good agreement with each other.