6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca Anonim Şirketlerde genel kurul
General board in joint stock companies according to the Turkish Commercial Code no.6102
  1. Tez No: 407495
  2. Yazar: İPEK MACİT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSNÜ TURANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Genel kurul, toplantıya çağrı, nisap, anonim Ģirket, General board, call for the meeting, ratio, Joint Stock Company
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İzmir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmiş ve anonim şirket genel kurul toplantılarının 2013 yılından itibaren yeni kanun düzenlemeleri ile toplanması zorunlu tutulmuştur. Anonim Şirketlerde genel kurul TTK' da iki farklı zorunlu organdan bir tanesidir. Bu çalışmada 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca anonim şirketlerde genel kurulun işleyişini dört bölüm halinde inceledik. Birinci bölümde anonim şirketlerde organ olarak genel kurulu; ikinci bölümde genel kurul toplantı aşamalarını; üçüncü bölümde genel kurul toplantısının açılması ve yürütülmesini ve son olarak da dördüncü bölümde elektronik genel kurulları ele aldık.
Özet (Çeviri)
The new Turkish Commercial Code no.6102, entered into force on 01.07.2012 and the meeting of the general boards in joint stock companies was obliged to be held in accordance with the provisions of the Code as from 2013. General board is one of the two mandatory organs in joint stock companies. In this thesis, we have studied the overall operation of the general board in joint stock companies in compliance with the Turkish Commercial Board, in four parts. In the first part, the general boars as an organ of the joint stock companies, in the second part the meetings of the general board, in the third part the inauguration and operation of the general boards and finally in the fourth part the electronic general boards have been studied.