İdeal topolojik uzaylarda genelleştirilmiş süreklilikler üzerine bir araştırma
A research of generalized continuity in ideal topological spaces
- Tez No: 407540
- Danışmanlar: PROF. DR. EŞREF HATIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: D_I (c, δ_p) set, δ-pre-I-open set, δ^*-B-set, δ_p) continuity, δ-I-almost continuity
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Matematik Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ideal topolojik uzaylarda tanımlanan bazı küme çeşitleri ve özellikleri incelenip, yorumlandı. İkinci bölümde, ilk olarak D_I (c,δ_p)-küme ve δ-pre-I-açık küme olarak adlandırılan kümeler, ikinci olarak δ^*-t-küme ve δ^*-B-küme olarak adlandırılan kümeler tanımlanıp özellikleri incelendi ve diğer küme çeşitleri ile bağlantıları örneklerle ele alındı. Üçüncü bölümde sürekliliğin yeni dağılımları elde edildi. Bunun için D_I (c,δ_p)-süreklilik, δ-I-almost süreklilik ve δ^*-B-süreklilik kavramları tanımlanıp sürekliliğin iki yeni dağılımı elde edildi. Anahtar Kelimler: D_I (c,δ_p)-küme, δ-pre-I-açık küme, δ^*-B-küme,D_I (c,δ_p)-süreklilik, δ-I-almost süreklilik
Özet (Çeviri)
This study consists of three parts. In the first part, some types of sets that are defined in ideal topological spaces and their features were researched and interpreted. In the second part , firstly the sets called D_I (c,δ_p )-set and δ-pre-I-set were identified, secondly the features of the sets called δ^*-t-set and δ^*-B-set were researched and the connections with the other types of sets were examplified. In the third part the new decompositions of continuity were obtained. For this purpose two new decompositions of continuity defining D_I (c,δ_p )-continuity, δ-I-almost continuity and δ^*-B-continuity were obtained.