Karaman'da oynanan seyirlik oyunları ve türküleri
Dramatic village plays played in Karaman and Karaman folk songs
  1. Tez No: 407555
  2. Yazar: ÖZLEM VARIŞLI ATÇEKEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. AYCAN ÖZÇİMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Müzik, Folklore, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Karaman, Halk Tiyatrosu, Seyirlik Oyunları, Karaman Türküleri, Karaman, Folk Theater, Dramatic Village Plays, Karaman Folk Songs
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 250
Özet
Bu araştırmada; Karaman ilinde oynanan seyirlik oyunları ve Karaman'da söylenen türkü ve ağıtlar incelenmiştir. Literatür taraması ve saha araştırması yöntemi kullanılmıştır. Yapılan inceleme sonucu, sadece“Karaman Köy Seyirlik Oyunları”ya da“Karaman Türküleri”ni içeren ve detaylı inceleyen bir kaynağa rastlanmamıştır. Ayrıca tez, makale gibi hiçbir akademik çalışmanın yapılmadığı da görülmüştür. Önemli kültür miraslarımızdan olan bu iki konu, bir arşiv oluşturmak, ilgili kişilere kaynak desteği sağlamak ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla seçilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, dramatic village plays played in Karaman and Karaman folk songs were examined. Literature review and field research were used. In the examination results, the source that includes and studies with details only“Karaman dramatic village plays”or“Karaman folk songs”wasn't met. Additionally, It has been seen that any academic studies haven't been done like a thesis and an article. These two topics that are our important cultural heritage are decided in order to create an archive, provide source to people interested and transfer to future generations.