Einsatz von liedern im daf unterricht.Ein handlungsorientiertes unterrichtskonzept zur wortschatzerweiterung und ausspracheübung
Yabancı dil öğretiminde şarkıların kullanımı. Sözcük öğretimi ve telafuz alıştırmalarına davranış odaklı bir yaklaşım
  1. Tez No: 407556
  2. Yazar: TUBA SEZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ OSMAN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Ezgilerle yabancı dil öğrenimi, Öğrenci odaklı-eylem odaklı yabancı dil öğretimi, Otonom öğrenme, Learning foreign language with tunes, student oriented- action oriented foreign language teaching, autonomous learning
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışmanın amacı, kültürlerarası iletişime ve etkileşime açık olan şarkıların insan yaşamındaki öneminden hareketle yabancı dil derslerini monotonluktan ve ezbercilikten çıkarıp anlamlı ve davranışsal öğrenmeye yardımcı olmasını sağlamak ve yabancı dil öğretiminde Almanca şarkılar kullanarak bunun sözcük öğretimi ve telaffuz alıştırmalarına etkisini belirlemektir. Burada özellikle sözcük dağarcığını geliştirmede yararlanılabilecek bir yöntem olabileceğini düşündüğümüz şarkıların aynı zamanda telaffuz güçlüklerinin de aşılmasında değerlendirilebileceğine inanıyoruz. Bu amaçla öntest-sontest kontrol gruplu model kullanılmıştır. Çalışma 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi 2. sınıf öğrencileriyle 10 hafta süreyle yürütülmüştür. Bu araştırmanın sonucunda elde edilen bulgular, yabancı dil öğretiminde Almanca şarkılar kullanılmasının öğrenci başarısını olumlu yönde etkilediğini ortaya çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
Purpose of this work is to determine the effect of lexis teaching and pronunciation exercises by using German songs in foreign language teaching and provide assistance to meaningful and behavioral learning by removing monotony and rote learning of foreign language lessons through intercultural communication and interaction open songs, with reference to importance of human life. Here, we believe that songs which we thought it would be a way particularly in the improvement of the vocabulary also could be evaluated in exceeding pronunciation difficulties. For this purpose, pretest-posttest control group model was used. This work has carried out with 2nd grade students of Necmettin Erbakan University Ahmed Keleşoğlu Education Faculty in the 2013-2014 academic year for ten weeks. Evidences obtained as a result of this research have found out that using German songs in foreign language teaching influences student success positively.