Social media marketing trends and research in clothing brand industry in Turkey
Sosyal medya pazarlama trendler ve Türkiye'de giyim markası sanayi araştırma
  1. Tez No: 407819
  2. Yazar: KAMRAN ABDUL RAHMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Social Media Marketing, Branding, Engagement, Strategy
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışma, giyim markalarının Türkiye pazarında sosyal medyayı markalaştırma ve pazarlama aracı olarak nasıl kullandığına dair derinlemesine bir bakış sunmaktadır. Daha da önemlisi, araştırma, Türkiye'de kullanılan sosyal medya çeşitlerini, şirketler tarafından hangi taktiklerin ve stratejilerin kullanıldığını tanımlamaya çalışmakta. Ayrıca, müşterilerin sosyal medya üzerindeki satın alma davranışları tartışılmakta. Buna ek olarak, bir pazarlama kampanyasının veya stratejisinin, temel performans göstergelerine dayanarak başarı ya da başarısızlığının nasıl ölçüldüğüne değinilmekte. Teorik çerçeve, sosyal medya pazarlaması üzerine yapılan kaynak taramasına dayanmaktadır ve başka ülkelerde sosyal medya pazarlaması üzerine yapılan çalışmaları da içermektedir. Çalışma, method bazlı vaka çalışmaları ile yapılmıştır. Deneysel veriler ise, 2015 Mart ve Nisan aylarında kurumsal şirketlerde pazarlama yönetim seviyesinde yapılan dört adet yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla toplanmıştır. Görüşme yapılan kişilere çalışmanın amacı açıklanmış, kendilerinin ve şirketlerinin isimlerinin kullanılabilmesi için rıza beyannamesi alınmıştır. Bu tezin sonucu, sosyal medya pazarlama planlama önerileri ve eylemleri şirketlere sunulmuştur. Sonuç olarak, müşteriler daha önce hiç olmadığı kadar bilgiye sahip oldukları ve karar verme gücüne sahip oldukları için, şirketler daha çok müşteri odaklılar. Anahtar Kelimeler : Sosyal Medya Pazarlaması, Markalaştırma, Etkileşim, Strateji
Özet (Çeviri)
This study deals with the insights on how clothing brands utilize Social Media as a branding and marketing tool in Turkish market. More importantly, the research tries to define the kind of social media's used in Turkey and which tactics and strategies are implied by the companies. Moreover, the impact on consumer buying behavior on Social Media is discussed. Furthermore, the research tends to discuss how the success or failure of a marketing campaign or strategy is measured in terms of key performance indicators. Theoretical framework is based on the literature review of social media marketing and also includes previous studies conducted on social media marketing in different countries. The study is researched method based case study while the empirical data was collected by conducting four semi-structured interviews mostly at the corporate management level of marketing during the month or March and April 2015. The reason of the study was explained to the interviewee's and consent of declaration was also sent in order to use their and their company's name in the study. The result of the thesis, propositions for social media marketing plans and actions were presented to the company. As for conclusion the brands are more customers focused as customers have the more knowledge and decision power than ever before.