Vakıf üniversitelerinin konumlandırma yöntemlerini pazarlama faaliyetleri içerisinde etkin olarak kullanması
The effectve use of positioning methods of foundaton universities in marketing activities
  1. Tez No: 408553
  2. Yazar: BERNA GÖKŞİN YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DR. K. SELÇUK TUZCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Üniversitelerde Konumlandırma, Hizmet, Hizmet Pazarlaması, Üniversiteler, Konumlandırma Faaliyetleri, Positioning in universities, Service, Service Marketing, Universities, Positioning Activities
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Hizmet pazarlaması unsurlarından biride eğitim pazarlamasıdır. Eğitim pazarlamasından üniversiteler ele alınarak, üniversitelerin pazarlama ve konumlandırma fonksiyonlarına vakıf üniversitelerinden örnekler ele alınarak değerlendirilmiştir. Kimi üniversiteler pazarlamada konumlandırma fonksiyonlarını dikkate alırken kimisi ise konumlandırma fonksiyonlarını dikkate almamıştır. İkinci bölümde hizmet pazarlaması unsurlarına değinilmiştir. Hizmet pazarlamasının bileşenleri üniversitelerle kıyaslanarak ele alınmıştır. Böylece hizmet pazarlamasının üniversitelerin değerlendirilmesindeki önemi anlaşılmıştır. Üçüncü bölümde konumlandırma faaliyetleri ve gelişimine yer verilmiştir. Konumlandırma kavramı ve unsurları anlatılıp üniversitelerin konumlandırmadaki yeri ve önemine değinilmiştir. Vakıf üniversitelerinden örnekler verilerek, bu üniversitelerin konumlandırma yöntemlerini kullanıp kullanmadığına bakılmış eğer konumlandırma yöntemi kullanılmış ise hangi yöntemi kullandığı belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
Education marketing is one of the concepts of service marketing. Universities have been analyzed with education marketing framework. Marketing and positioning of universities have been evaluated with the examples from the foundation universities. By analyzing universities in education marketing. It can be said that some of universities consider positioning functions in marketing, however some of them don't pay attention at all. In the second section, concepts of service marketing have been mentioned. Components of service marketing have been discussed by the components of service marketing with comparing universities. By this way the importance of service marketing in the evaluation of universities has been clarified. In the third section positioning activities and developments have been mentioned. The concept of positioning and its factors have been described and its importance in positioning of the universities has been addressed. Examples from the foundation universities have been given and analyzed whether they have used these positioning methods. If so the method has been specified.