Nikolay Vasilyeviç Gogol' ün Bir Delinin Hatıra Defteri adlı oyununun incelenmesi ve Aksentiv İvanov Poprişçin karakterinin, analizi ve yorumu
The investigation of the play The Diary of a Madman written by Nikolai Vasilievich Gogol, analyses and interpretation of the character Aksenty Ivanovich Poprishchin
- Tez No: 408552
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. NAZAN KESAL KIRILMIŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Dramaturji, Karakter Analizi, Uygulama, Sonuç, Dramaturgy, The Analysis of the Character, Implementation, Result
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İleri Oyunculuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
İleri Oyunculuk Yüksek Lisans Programı' nda eğitim gören Orkun Öngen tarafından Nikolay Vasilyeviç Gogol' ün“Bir Delinin Hatıra Defteri”adlı oyunu ele alınmıştır. Sahnede uygulanan oyunculuk yönteminin teorik anlatımı üzerine kurulu bir inceleme olan bu çalışmada, seçmiş olduğum oyunun metnine ilişkin değerlendirmeler, oyunun genel yapısı, karakter analizi, role dair yorumları içeren dramaturji çalışması, uygulama çalışması ve sonuç yer almaktadır. Bu çalışmada, uygulama sırasındaki süreç ve ulaşılan sonuçlar, takip eden bölümlerde detaylı bir şekilde incelenmeye ve sunulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The play“The Diary Of A Madman”, written by Nikolai Vasilievich Gogol has been considered by Orkun Öngen, student in Advanced Acting Master's Program. As an experimental study of theory driven from practice, the present thesis describes: evaluations about the text of the play choosen, the main structure of the play, the analysis of the character, role analysis and dramaturgy studies that includes the interpretations related to the play, the implementation of study and result. The studies, the process and the results have been presented in detail.