Kriz yönetimi süreci, örnek bir vaka incelemesi: Soma faciası
Crisis management process, a case study: Soma disaster
  1. Tez No: 410370
  2. Yazar: İLKAY GÜLERYÜZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNÜL BUDAK BUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kriz, Kriz Yönetimi, Soma Maden Kazası, Kriz Yönetim Anlayışı, Crisis, Crisis Management, Soma Mine Accident, Crisis Management Approach
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu çalışma; günümüzde her alanda hayati öneme sahip olan kriz ve kriz yönetimi kavramlarını detaylı olarak incelemek ve bu hususlarda karşılaşılan sorunları değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Yöntem olarak örnek olay çalışması kullanılmış olup, Soma'da meydana gelen maden kazası incelenmiştir. İlk bölümünde kriz kavramı ve krizin bütün boyutları ayrıntılı olarak incelenecektir. Bu kapsamda krizin getirebileceği bütün olumlu ve olumsuz hususlar değerlendirilecektir. İkinci bölümde ise; meydana gelen kriz durumunun en etkin şekilde yönetilmesini amaçlayan bir kriz yönetim sürecinin ayrıntıları ele alınacaktır. Hem özel işletmeler, hem de kamusal alanda ki kriz yönetimi ile ilgili işleyiş incelenecektir. Üçüncü bölümde ise kriz ve kriz yönetimi süreçleri, geçtiğimiz yıl Soma'da meydana gelen maden kazası olayı penceresinden ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
This Project has been designed for assess the problems and examine all details about crisis and crisis management which is vital all areas today. The case study method has been used and mine accidents occured in Soma were examined. In the first part of this project, description of crisis and all dimensions of crisis will be searched. At the same time, all negative and positive affects of crisis will be appreciated. In second part; For effective management processes details of an occured crisis will be evaluated. During crisis management, operation of private and public corporations will be investigated. In third part; crisis and crisis management processes will be analysed about mine disaster that occured last year in Soma.