Işıklı gölü (Denizli) bentik faunasının mevsimsel değişimi
The seasonal chance of benthic fauna in Isikli lake (Denizli)
  1. Tez No: 410801
  2. Yazar: GÖZDE AKBABA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUNUS ÖMER BOYACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Işıklı Gölü, Bentik Fauna, Mevsimsel, Işıklı Lake, Benthic invertebrate, Seasonally
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışma, Denizli ili sınırları içinde bulunan Işıklı Gölü'nün bentik omurgasızlarını ve dağılımlarını belirlemek amacıyla Mayıs 2014 - Nisan 2015 tarihleri arasında yapılmıştır. Işıklı Gölü, belirlenen 7 istasyonda mevsimsel dönemde fiziko-kimyasal açıdan incelenmiş ve bentik omurgasız örnekleri toplanmıştır. Çalışma sonucunda, gölün bentik faunasının Gastrapoda, Crustacea, Oligochaeta, Hirudinea ve Insecta'ya ait 35 taksondan oluştuğu saptanmıştır. Omurgasızlar içerisinde en baskın grup Insecta sınıfı olmuştur. Toplanan bentik omurgasız örnekleri tür veya cins seviyesinde teşhis edilerek bunların sıklık ve baskınlık analizleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study has been carried out in Işıklı Lake which is located within the city borders of Denizli between May 2014 - April 2015, to determine the Işıklı Lake benthic invertebrates and their distributions. Water samples were taken from seven stations on Işıklı Lake seasonally an investigated about the physico-chemical characteristics. Benthic invertebrate were also collected from those seven stations of Işıklı Lake. At the end of the study, benthic fauna of the lake were determined a total 35 numbers of taxa which belong to Gastrapoda, Crustacea, Oligochaeta, Hirudinea and Insecta. Insecta was found to be the most dominant group among benthic invertebrates. The collected benthic invertebrates were identified according to their species or genus levels and the frequency and dominancy done.