İstanbul İli zerkonidlerinin (acarı, mesostıgmata,zerconıdae) sistematik yönden incelenmesi
Systematical investigations of İstanbul Province's zerconids (acari, mesostigmata, zerconidae )
- Tez No: 410963
- Danışmanlar: PROF. DR. RAŞİT URHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Acari, İstanbul, Sistematik, Türkiye, Zerconidae, Acari, Istanbul, Systematic, Turkey Zerconidae
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Zooloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Bu çalışmada, İstanbul ilinden Ocak 2012 ? Eylül 2013 tarihleri arasında alınan toprak örneklerinden elde edilen zerkonid akarlar değerlendirilmiş olup bu örneklerden iki cinse ait toplam 17 tür tespit edilmiştir. Bunlardan; Zercon laczii, Zercon cretensis, Zercon marinae, Prozercon carpathofimbriatus Türkiye Faunası için yeni kayıtlardır. Z. istanbulensis sp.n. ve Prozercon sultani sp.n. ise bilim dünyası için yeni türlerdir. Teşhis edilen örnekler üzerinden şekiller çizilmiş, fotoğraflar çekilmiş, ölçümler yapılmış, tanımları gözden geçirilmiştir ve türlerle birlikte dünya yayılışları da verilmiştir. Ayrıca, ülkemizden bilinen türler için teşhis anahtarları düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, zerconid mites collected from İstanbul Province between January 2012 and September 2013 are evaluated and 17 species belonging to two genus are determined. From these species Zercon laczii, Zercon cretensis, Zercon marinae and Prozercon carpathofimbriatus are new records for Turkish fauna. Z. istanbulensis sp.n. and Prozercon sultani sp.n. are new species for scientific world. Figures of identified species are drawn over our samples, their photographs are obtained, their measurements are taken, their definitions are reviewed and their distributions around the world are given. In addition, identification keys for the species known from our country are arranged.