Kamu diplomasisi aracı olarak dijital medya, & dijital diplomasi
Digital media as an instrument of public diplomacy, digital diplomacy
- Tez No: 412371
- Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKAN UĞUR DAİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Gazetecilik, Uluslararası İlişkiler, İletişim Bilimleri, Journalism, International Relations, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Kamu Diplomasisi, Dijital Diplomasi, Dijital Kamu Diplomasisi, Kamu diplomasisi aracı olarak dijital medyada Türk dizileri, Public Diplomacy, Digital Diplomacy, Digital Public Diplomacy, Turkish soap operas on digital media as public diplomacy instrument
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 256
Özet
Bu tezde dijital medyanın kamu diplomasisindeki rolü ve önemi ele alınmaya çalışılmış; gelişen yeni teknolojiler bağlamında değerlendirilebilecek olası zorluklar ve fırsatlar detaylıca irdelenmiştir. Hem nitel, hem de nicel araştırma yöntemlerinin kullanıldığı bu tezde, daha önce dijital medyanın kamu diplomasisi için önemi ve genel anlamda dijital diplomasi kavramı ile ilgili yayımlanmış kitaplar, raporlar ve dijital makaleler incelenmiştir. Bununla birlikte 'dijital medyada Türk dizilerinin Türkiye algısına etkisi' konulu online bir anket yapılarak 82 ülkeden 700'den fazla katılımcının cevapları istatistiksel olarak yorumlanmıştır. Ek olarak, Türkiye'nin ilk dijital TV içeriği izleme (OTT) platformunun yurtdışı trafiğinin Google Analytics verileri analiz edilmiş, derinlemesine mülakat yaptığımız Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kamu diplomasisi, dijital diplomasi, ulus markalama, dijital pazarlama ve dijital medya uzmanlarının görüşlerine yer verilmiştir. Çalışmanın sonunda ise sonuç bölümünde dijital diplomasi kavramına dair bir sonuç yazılarak tavsiyeler listelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This dissertation studies the role and importance of the digital media, as well as the challenges and opportunities that comes with it. This thesis, where both qualitative and quantitative research methods are used, analyzes the previously published books and digital sources about the use of digital media in public diplomacy, as well as the digital diplomacy. 'The Turkish soap operas on digital media' were examined in detail, as a case study. At the same time, an online survey is carried out about 'HOW TURKISH SOAP OPERAS ON DIGITAL CHANNELS EFFECT THE IMAGE OF TURKEY ABROAD' and results have been interpreted statistically. In addition, Google Analytics data for international traffic of Turkey's largest digital TV content (OTT) platform has been analyzed. At the end of the study, we carried out in-depth interviews with the leading public diplomacy, digital diplomacy, place branding and digital media professionals around the world. This dissertation in the end wrote a conclusion and listed recommendations accordingly as well.