6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre basit yargılama usulü
According to the code of civil Procedure numbered 6100 simple jurisdiction procedure
  1. Tez No: 413627
  2. Yazar: RAMAZAN AKSAKAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NESİBE KURT KONCA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Basit Yargılama, Usul, Yazılı Yargılama, Çekişmesiz Yargı, Çekişmeli Yargı, Özel Yargılama, Simple Trial, Procedure, Written Judgement, Non-Contentious Jurisdiction, Contentious Jurisdiction, Special Trial
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 218
Özet
Basit yargılama usulü, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 316 ilâ 322'nci maddelerinde düzenlenmiştir. Basit yargılama usulü, yazılı yargılama usulünün ağır ve uzun işleyen yargılama prosedüründeki sakıncaları gidermek amacı ile bazı dava ve işler için kabul edilmiş; basitlik ve çabukluk esasına dayanan özel bir yargılama usulüdür. Hem çekişmeli hem de çekişmesiz yargıda uygulanır. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte uygulama alanı genişlemiş ve önemi daha çok artmıştır; çünkü seri ve sözlü yargılama usulleri kaldırılarak, bu iki yargılama usulü yerine basit yargılama usulünün uygulanacağı kabul edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The simplified procedure, regulated in the Law Of Civil Procedure numbered 6100 section between 322 to 316. The simplified procedure was adopted for some cases, and works with the aim to resolve the drowbacks of heary and long-running trial proceedings in the written procedure; a special proceedings is based on simplicity and quickness. Both contentious and non-contentious jurisdiction is applied. Civil Procedure of Law numbered 6100 with the entry into force of the applications has increased the importance of expanded and more; because removing the series and oral proceedings, instead of the two proceedings was adopted to apply the summary procedure.