İnsan kaynakları yönetiminde ödül ve performans ilişkisinin değerlendirilmesi ve banka çalışanları üzerinde yapılan bir çalışma
A study on the evaluation of reward and performance relationship in human resources management and banking
  1. Tez No: 413660
  2. Yazar: AYÇA GAMZE AKKAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞE GÖZDE GÖZÜM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performans Değerlendirme, İnsan Kaynağı, Ödüllendirme Sistemi, Performance Evaluation, Human Resource, Reward System
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Performans değerlendirme sistemi özellikle son dönemlerde insan kaynağının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte işverenler tarafından oldukça sık kullanılan bir yöntem haline gelmiştir. Her işletmenin, küreselleşen ekonomilerde, rekabetin artmasıyla birlikte ulaşmayı amaçladığı hedeflere en hızlı ve doğru şekilde ulaşabilmek için insan kaynağına olan ihtiyaç artmıştır. Bu süreçte insan, işletmelerin en önemli kaynağı olarak görülmektedir. İnsanın yetiştirilmesi, eğitimi, ait olduğu kuruma ayak uydurabilmesi ve işletmeler için alınacak kararlarda söz sahibi olabilmesi için, insan kaynaklarının değerlendirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. Performans değerlendirme süreci işverenlerin kendi bünyesinde çalışanları daha iyi tanımaları ve onların hangi iş kollarına yatkın olduğunu öğrenmeleri ve buna uygun davranmaları açısından oldukça önem taşıyan bir süreçtir. Performans değerlendirme süreçlerinden verimli sonuç alınabilmesi için ise kurum kültürüne ve günün koşullarına uygun tüm çalışanların benimseyebileceği ve süreklilik arz edecek ödüllendirme sistemlerinin kurulması gerekmektedir. Bu çalışmada performans değerlendirme ve ödüllendirme sistemi arasındaki ilişkiyi açıklanmaya çalışılmış ve performans değerlendirme sistemi ve ödül arasındaki ilişki ile banka çalışanlarının bu süreçlere bakış açıları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Performance evaluation system has become a frequently used technique by employers lately with the start of the usage of human resource. In the globalizing economies with the increase of the competition, every business's need for human resource to reach its desired objectives with the fastest and best way has increased. In this process, human is seen as the most important source of the businesses. It is really important to use the human resources for raisings humans, their education, and adaptation to a company and so that they can have a right to say something in the decisions they will take for the companies. Performance evaluation process is a really important process so that the employers can know their workers better and learn about which branches their skills are suitable for and act according to that. In order to take efficient results from performance evaluation processes, rewards systems suitable to the corporate culture and the conditions of the day, adaptable by all workers and continuous should be founded. In this study, the relationship between performance evaluation and reward system was tried to be explained and the relationship between performance evaluation and reward system and the perspectives of the bank workers about this relationship were examined