Suç ve meslek ilişkisi üzerine bir kuramsal model çalışması
A theoritical study on crime and occupation relations
  1. Tez No: 413796
  2. Yazar: CANSU TEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP VARÇIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Public Administration, Sociology, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Suç, Sosyal Politika, Mala Karşı İşlenen Suçlar, Sosyal Dışlanma, Gelir Adaletsizliği, Statü Arayışı, Fırsat Eşitsizliği, Crime, Social Policy, Property Crime, Social Exclusion, Income Injustice, Status, Inequality of Opportunity
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Suç üzerine pek çok kuram geliştirilmiştir. Ancak bu kuramların hiçbiri sosyal politika temelinde bir analiz imkanı sunmamaktadır. Çalışma, suç alanına dair yeni bir model oluşturarak, sosyal politika merkezli bir analiz sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, istatistiklerden ve gazete haberlerinden faydalanılmıştır. Sonuç olarak suçun meslek ve gelir grupları bağlamında farklı değişkenlerden etkilendiği sonucuna varılmış, suçun tüm gelir gruplarına ait bir olgu olduğunu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
Many theories on crime has evolved. However, none of these theories provides a possibility of an analysis on the basis of social policy. This study aims to offer an analysis based social policy with a new critical model. Therefore, statistics and newspaper articles have been utilized. Consequently, crime on the context of occupational and income groups have been affected by different variables, and crime has emerged as a result of phenomenon that can be seen in all income groups.