Hastane yöneticilerinin iletişim becerilerinin hemşirelerinin motivasyon ve tükenmişlik düzeyine etkisi
Effects of communication skills of hospital administrators on motivation and ability levels of nurses
  1. Tez No: 414644
  2. Yazar: ÖZGE YÜKSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE CAN BAYSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Nursing, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetici İletişim Becerisi, Motivasyon, Tükenmişlik Düzeyi, Communication Skills, Motivation, Level of Burnou
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Bilim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
İletişim insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. İnsanların birbirleri ile olan ilişkilerinin oluşması, sürdürülmesi anlamında en temel kavramlardan biri olan iletişim sadece insanlar açısından değil, toplumlar, örgütler açısından da son derece önemli bir kavramdır. Günümüz iş dünyasında özellikle yönetim düzeyindeki kişilerin sahip olduğu iletişim becerilerinin önemi giderek artmaktadır. Sosyal ve yaşayan bir olgu olan örgütlerde yöneticilerin iletişim becerileri, motivasyon ve tükenmişlik düzeyi gibi iki önemli örgütsel değişken üzerinde etkilidir. Bu nedenle günümüzde örgütler yönetici iletişim becerisi konusuna önemle eğilmektedir. Bu çalışmada sağlık sektörünün en önemli aktörlerinden olan hastanelerde yer alan yöneticilerin iletişim becerilerinin hemşirelerin motivasyon ve tükenmişlik düzeyleri üzerindeki etkisi araştırılacaktır.
Özet (Çeviri)
Communication is as old as history of humanity. Communication is an important concept not only for building relationships among individuals but also for society and organizations. In today's business world communication is an important concept especially for the management level of the organizations. The communication skills of the top managers are growing in importance. As it is known organizations are social and living beings and the communication skills of the top managers have effect on the motivation and the burnout levels of the employees. This study investigates the effects of the communication skills of the managers on the motivation and burnout levels of nurses in hospitals which are one of the important actors of the healthcare industry.