Yabancı ürünlerin algılanmasında ülke orijini imajının kuşaklara göre farklılaşması: Bişkek'teki tüketicilere yönelik betimsel bir araştırma
Perception difference of foreign products and country of origin image according to generations: Descriptive study about consumers in Bishkek
  1. Tez No: 415902
  2. Yazar: HALİMA MANAROVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RASİME AYHAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: ülke orijini imajı, kuşak, country-of-origin image, generation
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada Kırgız tüketicilerinin yabancı ürünleri algılamasında ülke imajlarının kuşaklara göre farklılaşması incelenmiştir. Daha yaşlı olan tüketicilerin Almanlara güven düzeyi, Alman beyaz eşya satın alma niyetleri, sahip olmaktan gurur duymaları ve kendine layık görmeleri azalmaktadır. Rusya, ülke ve beyaz eşya ürünlerinin imajları yaşlı tüketiciler arasında daha olumlu algılanmaktadır. Türkiye orijinli beyaz eşya ürünler ise genç ve orta yaşlı tüketiciler tarafından daha olumlu algılanmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examined the attitudes of Kyrgyz consumers toward Germany, Russia and Turkey and products from these countries in according to generations. It is found that though Germany's general country image is positive, however the older generation of Baby Boomers have least trust to Germans and intention to buy, feeling proud of having and seeing German products suitable for themselves. Russia's country image on every aspect differes across the generations, generally Baby Boomers have more positive attitudes toward Russia's country and products images. For Turkey as well the perceptions differ among generations and Y and X generations hold more positive images of Turkish white good products.