Güçlü S1 ve B1 yakın halkalar
Strong S1 and B1 near-rings
- Tez No: 417097
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NECAT GÖRENTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yakın-Halka, S1 ve B1 yakın-halka, güçlü S1 ve B1 yakın-halka, Near-Ring, S1 and B1 near rings, strong S1 and B1 near rings
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Konuyla ilgili yapılan literatür çalışmasında, tezin temelini teşkil eden yakın-halkalar, sıfır simetrik ve sabit yakın-halkalar, yakın-halka idealleri, yakın-halka homomorfizmi, N -grup ve tipleri, regüler yakın-halkalar ile ilgili temel tanımlar, özellikler ve teoremler birinci ve ikinci bölümü oluşturmuştur. Bu tezin üçüncü bölümünde S1 ve B1 yakın-halka, güçlü S1 ve B1 yakın-halka kavramları tanımlanarak bu halkaların bazı koşullar altında yapıları ve karakterizasyonları çeşitli örneklerle verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. In the literature researches about subject, basic definitions, properties and theorems about near-rings, zero-symmetric and constant near-rings, ideals of near-rings, homomorphisms of near-rings, N -groups and types of N-groups, regular near-rings have constructed first and second chapters. In the third chapters of the thesis S1 and B1 near-rings, strong S1 and B1 near-rings closering structure have been defined and have been given by some several examples about concepts and characterization of these rings have been introduced under certain conditions.