Âsâr-ı Kemâl'deki Şerh-i Esmâ'-i Hüsnâ, Esmâ'-i Nebî ve Na't-ı Enbiyâ(İnceleme-transkripsiyonlu metin)
Âsâr-i Kemâl's Asma al-Husna, Asma an-Nabiyy and Nat an-Nebiyy sections (Analyse-text)
  1. Tez No: 417617
  2. Yazar: YASİN KARAKUŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. HAMİT DİKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İsmâil Sâdık Kemâl b. Muhammed Vecîhi Paşa, Esmâ'-i Hüsnâ, Esmâ'-i Nebî, Na't-ı Enbiyâ, Sadik Ismail Kemal b. Muhammad Vecihi Pasha, Asma al-Husna, Asma an-Nabiyy, Nat an-Nabiyy
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
Bu çalışmada, XIX. asırda yaşamış, dinî-tasavvufî eserler vermiş bir şair olan İsmâil Sâdık Kemâl b. Muhammed Vecîhî Paşa'ya ait olan Âsâr-ı Kemâl'deki Şerh-i Esmâ'-i Hüsnâ, Esmâ'-i Nebî ve Na't-ı Enbiyâ'yı inceledik. Ayrıca müellifin hayatı, eserleri ve edebî kişiliği hakkında kısaca bilgi verdik. Çalışmamız beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde araştırmamızın konusunu, amacını ve araştırmada kullandığımız yöntem ve teknikleri açıkladık. İkinci bölümde İsmâil Sâdık Kemâl b. Muhammed Vecihî Paşa'nın hayatı, eserleri ve edebî kişiliği hakkında bilgi verdik. Üçüncü bölümünde eserin şekil ve muhteva yönünden incelemesini yaptık. Dördüncü bölümde ise eseri transkripsiyonlu olarak yazdık. Beşinci bölüme de sonuç kısmını aldık.
Özet (Çeviri)
In this study, we examine Âsâr-ı Kemâl's Asma al-Husna, the Asma an-Nabiyy and Nat an-Nabiyy which was written by Sadik Ismail Kemal b. Muhammad Pasha, a poet who lived in XIX century and gave religious - mystical works. In addition, we give an overview of the author's life, his works and literary personality. Our study consists of five chapters. In the first part, we explain the purpose methods and techniques that we use in this research. In the second part, we provide information about Sadik Ismail Kemal b. Muhammad Vecihi Pasha's life, the works and literary personality. We examine the form and content of the workin the third chapter. In the fourth chapter, we write in transcription work. We write about the results in the fifth section.