Vergi hukukunda ispat
Proof in tax law
  1. Tez No: 417707
  2. Yazar: GAMZE GÜMÜŞKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESRA EKMEKCİ ÇALICIOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İspat, vergi hukuku, ispat yükü, ispat ölçüsü, delil, re'sen araştırma, savunma hakkı, ispat hakkı, Proof, tax law, burden of proof, standard of proof, evidence, ex officio examination, right of defence, right of proof
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mali Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 670
Özet
Bu çalışmada“ispat”konusunun, vergi hukukunun kendine özgü niteliği ve ilkeleri ile temel hak ve özgürlükler çerçevesinde incelenmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda ispat kavramı, ispatın tarihsel gelişimi, ispat yükü, ispat ölçüsü ile ispat hakkı konularına yer verilmiştir. Konu ile ilgili olarak gerek iç hukuk gerekse karşılaştırmalı hukuk literatüründe ileri sürülen görüşler, ilgili yargı kararları ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi kararları araştırılmıştır. Yapılan incelemelerin ardından, görüş ve önerilerimize yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis,“proof”is aimed to be analised within the scope of sui generis principles of tax law and the fundamental rights and freedoms, from a critical approach. In this regard; the concept of proof, historical development process, the burden of proof, the standard of prof and the right of defence and prof have been examined. For this purpose, a detailed research has been conducted on firstly the literature in both domestic and comparative laws, secondly on national case law and the judgements of European Court of Human Rights. Afterwards, our views and remarks have been presented.