İnsan kaynakları temininde sosyal medyanın kullanımı ve konuya ilişkin bir araştırma
The usage of social media in recruitment and a releated research
  1. Tez No: 417714
  2. Yazar: ÖMER FARUK TÜFEKÇİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FULYA AYDINLI KULAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İşe alım, sosyal medya, işe alımda sosyal medya kullanımı, işe alımda iç/dış kaynak kullanımı, Recruitment, social media, the usage of social media in recruitment, the internal/external source use in social media
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Sosyal medya kullanımının birçok boyutu vardır ancak bu çalışmada sosyal medyanın işe alım süreçlerini etkileyen yönü incelenmektedir.Konuyla ilgili yapılan ankete 237 kişi katılmış olup ön anket değerlendirmesi sonrasında katılımcı sayısı; hem insan kaynakları uzmanı olup hem de işe alım yapan 121 kişi olarak belirlenmiştir. Ankete 121 katılımcı ile devam edilmiş ve veriler 121 kişi üzerinden yorumlanmıştır. Araştırmada insan kaynakları profesyonellerinin işe alımda sosyal medyayı giderek artan bir yoğunlukta kullandıkları ve bundan sonrası için daha fazla kullanmak yönünde istekleri olduğu tespit edilmiş olup kullandıkları ağlar, kullanma amaçları ve adayların muhtemel durumlarına tepkileri tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
There are several dimensions of social media; however, the impacts of recruitment processes of social media will be investigated in this study. Total participants of 237 people who completed the survey, are decided to decrease to 121, after preselection of participants who are both human resources professionals and recruitment associate. The survey is followed on with these defined 121 people and data are interpreted with these 121 data. In the research, it is explained that social media is used in an increasingly intensive way in human resources professionals' recruitment processes and it is also confirmed that they also have an intention to use much more from now on. Moreover, used networks, intentions for uses and reactions for the possible situations of candidates are determined in this research.