İslam öncesinden Hz. Muhammed'in (s) vefatına kadar Kinde Kabilesi
Ki̇ndah Tri̇be from pre-islamic ti̇mes to the death of excellency Prophet Mohammed
  1. Tez No: 417823
  2. Yazar: ÖMER ARAS
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELİM ARGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Kinde, Kabile, İslam Öncesi Arabistan, Kindah, Tribe, Pre-Islamic Arabia
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
“İslam Öncesinden Hz. Muhamed'in Vefâtına Kadar Kinde Kabilesi”adlı çalışmada, Kinde kabilesinin, bahsedilen dönem içerisindeki siyasi ve kültürel hayatına dair bilgi verilmiştir. Kabilenin Orta Arabistan'da kurduğu krallık çerçevesinde siyasi tarihine yoğunlaşılmış ve kralları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca kabilenin çevredeki devletler ve kabileler ile kurduğu ilişkiler hakkında bilgi sunulmuş ve değerlendirmeler yapılmış, İslâm'ın gelişine yakın dönemde ortak Arap kültürünün oluşmasına yaptığı katkı ortaya konulmuştur. Çalışmada İslam kaynaklarının yanında, arkeolojik veriler, Bizans kaynakları ve çağdaş araştırmalar kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis named“Kindah Tribe From Pre-Islamic Times to the Death of Excellency Prophet Mohammed,”the information on the political and social life of the tribe in the mentioned period are given. In the framework of the established kingdom in Central Arabia by this tribe, it was focused on the political history and given information about the kings. In addition, presented information about its relationships with the surrounding states and the tribes and assessments were made about its contribution to the creation of common Arab culture with the advent of Islam. Alongside the study Islamic, Byzantian sources, archaeological data and contemporary research resources are used.