Sosyal medya kullanıcılarında dijital kimlik olgusu ve toplumsal olaylar bağlamında incelenmesi
A case study in social media users of digital identity in context and social events
  1. Tez No: 417872
  2. Yazar: YAHYA ENGİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR GÜNDÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Journalism, Sociology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, toplumsal olaylar, dijital kimlikler, Social media, communitysocial events, digital identities
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmanın konusu sosyal medya kullanıcılarında dijital kimlik olgusu ve bunun toplumsal olaylar bağlamında incelenmesidir. Çalışmanın amacı sosyal medya hakkında genel bilgiler verilmesi, dijital kimlik olgusu ve toplumsal olayların açıklanması, Türkiye'de yeni toplumsal olayların gelişimlerinde sosyal medyanın etkisinin değerlendirilmesinin yanında sosyal medya kullanıcılarında dijital kimlik olgusu ve toplumsal olaylar bağlamında incelenmesidir.Çalışmanın amacı, sosyal medya hakkında genel bilgiler vermek ve Türkiye'deki yeni toplumsal olayların gelişiminde sosyal medyanın etkisini değerlendirmektir.Çalışma, literatür taramasının yanında anket uygulaması ile desteklenmiştir. Araştırmanın evreni, üniversite öğrencileridir. Araştırma, ankete katılan 399 (148 erkek, 251 kadın) üniversite öğrencisi ile sınırlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is to examine digital identity case of the social media users in the context of social events. The purpose of the study is giving general information about social media work, explaining the phenomenon of digital identities and social events, and investigating the case of digital identity in social media users in the context of social events besides assessing the impact of social media in the development of new social events in Turkey. The purpose of the study is giving general information about social media work and assessing the impact of social media in the development of new social events in Turkey. The study was supported by the application of surveys after the literature review. The study populations are university students. The study was limited to 399 (148 male, 251 female) university students who had participated the survey before.