Androıd tabanlı hastane uygulaması
Android based hospital application
  1. Tez No: 418488
  2. Yazar: MOHAMED KHTOUR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİL MURAT ÜNVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Android, Otomasyon, PHP, MySQL, Android, Automation, PHP, MySQL
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Günümüzde akıllı telefonların ve tabletlerin kolay kullanımı nedeni ile çok kişi tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Bu nedenle, yapılan bu çalışmada android tabanlı hastane uygulaması geliştirilmesi amaçlanmıştır. Android uygulamasını geliştirmek için Java, veritabanı yönetimi için mysql, veritabanı ve Android uygulaması arasında haberleşme için ise php kullanmıştır. Geliştirilen uygulama ile hastalar aşağıda verilen dört hizmetten yararlanabilecektir; Randevu hizmeti : hastanın cep telefonuna kurulan uygulamamız üzerinden hastaneye gitmeden internet aracılığı ile randevunu alınabilmektedir. Sıra sorgulama hizmeti : hastanın muayeneye gideceği gün sıra numarası ve muayene saati bilinebilmektedir. Dosya indirme hizmeti : hastanın analiz sonucu veya raporu hastane sunucusundan indirilebilmektedir. Dosya yükleme hizmeti : hastanın belgeleri hastane sunucusuna yüklenebilmektedir.
Özet (Çeviri)
Today's the smart phones and the tablets easy to use for this reason become preferred by many people. Therefore this study aimed to develop Android-based hospital application . Java to develop Android application, MySQL for database management, the PHP used to communicate between the database and Android application. The application which is developed, can benefit patients four services; Appointment service: The patient can take his appointments via the application installed on his mobile without go to the hospital helping servise given by internet. Order inquiry service: The consultation day The patient may know the number of the order and consultation time File download service: The patient analysis result or report can be downloaded from the hospital server. File upload service : Patient documents can be downloaded to the hospital server.