Uluslararası müzik yazısının incelenmesi
The examination of international music strory
  1. Tez No: 419177
  2. Yazar: KAMER GÜNGÖR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİH AKKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Müzik, Müzik yazısı, Music, Music text
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
Bu çalışmada; müzik yazısını oluşturan işaret, şekil ve terimlerin ortak kullanımıyla oluşan uluslararası müzik yazım sisteminin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla; müzik yazım sistemini oluşturan ve müzik yazısında kullanılan işaret, şekil ve terimlerin doğru kullanım ve yazımları belirlenerek tespit edilmiştir. Müzik eserlerinin; müzik yazım kurallarına uygun, doğru ve hatasız yazılmış notaların müziği öğrenme ve öğretme sürecinde etkisi, müzik eserlerinin seslendirilmesinde başarısı, dinleme ve takip aşamasında rahatlık ve kolay algılama, basılmış olması ile de kalıcılığı ile müzik yazısı tüm yönleriyle araştırılarak ne denli önemli olduğu belirlenmeye çalışılmıştır. Uluslararası müzik yazısının kulanımında senfonik orkestrayı oluşturan çalgıların partitür içinde yazımları ve ses aktarımları (transpozeleri) belirtilmiştir. Bu çalışmada bugün kullanılan ve genel kabul görmüş uluslararası müzik yazısı ve standartları belirlenerek ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study; point to make music, text, shapes, and an international music notation system to investigate the use of common terms. For this purpose; make music notation system and music used in his article indicates, the shape and the correct use of terms and spellings were determined. Musical works; music notation according to the rules, correct and accurate written notes, the effect of music learning and teaching process, the success of musical works for playing and listening comfort, and easy detection and follow-up stage, to be published by the persistence with investigating all aspects of writing music is to determine how important. International instruments that make up the international music shows, and spellings in the kulanımında Symphonic Orchestra with audio transfers This study used today, and by the generally accepted international standards, and introduced music post.