Kariyer planlamasının işgörenlerde performans ve iş motivasyonu algılarına ilişkin TRB1 bölgesi İŞKUR Müdürlüklerinde bir araştırma
The Study about the impacts of career planning on the servers' performance and work motivation in TRB1 region of İŞKUR Directorate
- Tez No: 421593
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kariyer, Kariyer Yönetimi, Kariyer Planlaması, Performans, Motivasyon, Career, Career Management, Career Planning, Performance, Motivation
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu çalışmanın amacı, kariyer planlamasının TRB1 Bölgesi İŞKUR Müdürlüklerinde çalışanların performans ve iş motivasyonuna etkilerinin değerlendirilmesidir. Çalışma, öncelikle literatür taraması yapılarak teorik kısmın oluşturulması, daha sonra hedef kitleyle yapılan anket çalışması neticesinde ortaya çıkan sonuçların analiz edilmesini kapsamaktadır. Üç bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde amaca uygun olarak literatür taraması yapılmış, kariyer, kariyer yönetimi ve kariyer planlaması kavramları ve bu kavramların alt bileşenleri incelenmiştir. İkinci bölümde bireysel performans, örgütsel performans ve performans yönetimi ile motivasyon, motivasyon araçları ve motivasyonun örgütler açısından önemi incelenmiştir. Üçüncü ve son bölümde ise yapılan anket çalışmaları sonucu ortaya çıkan durumlarla ilgili çeşitli istatistiki analizler yapılarak sonuçlar yorumlanmıştır. Araştırma neticesinde kamu kurumlarında bireysel ya da örgütsel kariyer planlamasının performans ve iş motivasyonuyla ilişkisi ortaya çıkmış ve kamu kurumu yöneticilerine ya da insan kaynakları birimlerine etkin insan kaynakları yönetiminin sağlanması hususunda fikir verici veriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis study is an evaluation of the motivation and performance effects' on career planing in terms of personnnel who are working in TRB1 Region of İŞKUR. The thesis study invalves farming of the oritical part by making a literature review and then cheking up on the questionnaire study results on the target group. In the first part of this study, the literature review is made according to the purpase and moreover career, career management and career planning concepts and these concepts' implicit are investigated.In the second part, personal performance, organizational performance and performance management an moreover motivatio, sources of motivation and the inportance of motivation in terms of organizations are investigated. The outcame of the study showes up that there is a relationship between personel or organizationalcareer planning in public institution and performance – motivation. The suggestive data are presented to the executives of govermental body or human resources unit to supply the of big whell management.