Gazâlî'nin Mîzânu'l - Amel adlı eserindeki hadislerin tahrici ve değerlendirilmesi
Analyzi̇ng and evaluati̇ng of the hadi̇ths by Gazâlî and on hi̇s treatise Mîzanu'l - Amel
- Tez No: 421693
- Danışmanlar: PROF. DR. ADİL YAVUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Gazâlî, Analyzing, Evaluating, Mîzânu'l-Amel
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Gazâlî ve Mîzânu'l-Amel Adlı Eserindeki Hadislerin Tahrîci ve Değerlendirilmesi isimli tezimiz araştırma hakkında genel bilgiler, giriş, iki bölüm ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Tezin konusu ve önemi, tezde takip edilen yöntem ve yararlanılan kaynaklar araştırma hakkında genel bilgiler başlığı altında verilmiştir. Tezin birinci bölümünde Gazâlî'nin hayatı, ilmî yönü ve eserleri üzerinde durulmuş, ikinci bölümde hadisler tespit edilerek tahrîc edilmiş ve hadisler hakkında bir değerlendirme yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise hadisler üzerinde çalışmamız boyunca elde ettiğimiz bulguları değerlendirdik. Anahtar Kelimeler : Gazâlî, Tahric, Değerlendirme, Mîzânu'l-Amel.
Özet (Çeviri)
Our thesis consists of Analyzing and evaluating of the hadiths by Gazâlî and on Mîzanu'l-Amel composes general data about study, introduction, two chapters and conclusion sections. The subject and importance of thesis, the followed method and references have been given under 'general data' section. In the first section of the thesis it has been given much important to the life of Gazâlî, his capasity on scholarship and his treatises, on the second section, the hadiths have been determined and revised by investigaty them in their main sources and we have evoluated the hadiths. As for the conclusion section, after study on hadihts, the results have been evaluated .