A Parallel prolog emulator
- Tez No: 4221
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET BARAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Prolog, Logic Programming, Emulators, Parallel Processing, Parallel Prolog
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET PARALEL PROLOG EMÜLATÖRÜ Attila Ciirsoy Bilgisayar Mîıhendisîiği ve Enformatik Biiimleri Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Baray Temmnz 1988 Şimdiye kadar, çeşitli paralel Prolog işletme modelleri önerilmiş ve uygu lanmıştır. Bu çalışmada paralel Proiog işletme modeli PPEM için bir emulator geliştirilmiştir. Emülatörün amacı, modeli test etmek ve performans çalışmalarında kullanılmak üzere veri toplamaktır. Ayrıca, modelin tanımında gözükmeyen bazı uygulama zorlukları ve ön performans sonuçları sunulmuştur. Anahtar Kelimeier.Prolog,Mantıksal Programlama, Emulator, Paralel işlem, Paralel Prolog. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PARALLEL PROLOG EMULATOR Attila Giirsov M.S. in Computer Engineering and Information Sciences Supervisor: Prof.Dr.Mekmet Baray July 1988 There are various parallel Prolog execution models proposed so far. in. this study, an emulator has been developed to test the execution model PPEM. The emulator is used to collect data to evaluate the performance of the model. The underlying architecture is assumed to be a tightly coupled multiprocessor system. Some implementation difficulties faced, which are not apparent in the definition of PPEM are discussed, and performance results are presented.