A Dataflow graph execution model for prolog
  1. Tez No: 7315
  2. Yazar: OSMAN BAŞBUĞOĞLU
  3. Danışmanlar: IŞIK AYBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Prolog, veri akış mimarisi, paralel Prolog, Prolog, dataflow architecture, parallel Prolog Scientific Classification Code: 6^3.03. 0Z m
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 225
Özet
ÖZET PROLOG İÇİN BİR VERİ AKIŞ ÇtZGELERİ İŞLETME MODELİ BAŞBU?O?LU, Osman Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticileri: öğretim Gör. Işık Aybay Yard. Doç. Uğur Halıcı Kasım 1989, 211 Sayfa Bu çalışmada Prolog programlarının paralel işletilmesi için Prolog Veri Akış Çizgeleri İşletimi Modeli geliştirildi. Model veri akış çizgelerinin işletimine dayanmaktadır. Modelde, Prolog programları veri akış çizgelerine derlenir ve bu çizgeler veri akış kavramına göre işletilir. Prolog Veri Akış Çizgeleri İşletimi Modeli VEYA-paralelliğini, kısıtlı VE-paralelliğini ve VE-akış paralelliğini gerçekleştirir. Modelin verimliliğini ölçmek için bir benzetim yazılımı hazırlandı. Model, bazı Prolog denektaşı yazılımlarında denendi. Benzetim sonuçları, modelin Prolog programları için uygun hızlanma sağlayabileceğini ortaya koydu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A DATAFLOW GRAPH EXECUTION MODEL FOR PROLOG BAŞBÜ?OGLU, Osman M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisors: Instr.Dr. Işık Aybay Asst.Prof.Dr. Uğur Halıcı November 1989, 211 Pages An execution model has been developed for parallel execution of Prolog programs. The model is based on the dataflow graph execution concept. In the model, Prolog programs are compiled into dataflow graphs, and these graphs are executed using the dataflow concept. The Prolog Dataflow Graph Execution Model implements OR-parallelism, restricted AND-parallelism and stream parallelism (AND-pipelining). A simulator to measure the efficiency of the model has been developed as well. The model is then tested on a number of Prolog benchmark programs. The simulation results have revealed that the model may provide a good speed-up for Prolog programs.