Bir farklılaştırma stratejisi olarak yeşil pazarlama yaklaşımı
Green marketing approach: As a differantiation strategy
- Tez No: 422336
- Danışmanlar: PROF. DR. A. ZEYNEP DÜREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: YeĢil Pazarlama, YeĢil Yönetim, FarklılaĢtırma Stratejisi, Durum ÇalıĢması, Sürdürülebilirlik, Green Marketing, Green Management, Differantiation Strategy, Case Study, Sustainability
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İşletmecilik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 253
Özet
Çevre sorunlarının tüm dünyada çözülmesi gereken öncelikli problemler gözüyle bakıldığı çağımızda yeşil pazarlama uygulamalarının önemi artmaktadır. Bu çalışma yeşil pazarlama uygulamalarına stratejik bir bakış açısı ile yaklaşarak bir farklılaştırma aracı olarak kullanılmasını konu edinmektedir. Araştırma konusu olarak promosyon sektöründe yeşil ürün iddiasında bulunan Steppen Yazım Gereçleri ve Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi isimli firma seçilmiştir. Nitel bir çalışmanın yağıldığı araştırmada, firma yöneticileri ve diğer paydaşları ile görüşme yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda Steppen'in doğa dostu ürünlerinin rakipleri arasında farklılaşması için bir araç olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
It is increasing the importance of green marketing practices in our era which environmental problems are becoming one of the primary subjects to be solved. With a strategic framework this study approach green marketing practices as a differentiation tool. Steppen Yazım Gereçleri ve Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi, which has a claim to serve green products, has been chosen as the research subject. Qualititive research method has been preferred and interviews were conducted with Steppen's executives and other stakeholders. Following the research, it is determined that Steppen's eco-friendly products are an important tool for differentiation.