Antik Çağ'da bayramlar ve festivaller (Yunan-Roma)
Holidays and festivals in Ancient Times (Greek-Rome)
- Tez No: 422471
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Arkeoloji, Archeology
- Anahtar Kelimeler: Antik Çağ, Bayram, Festival, Yunan, Roma, Mitoloji, Ritüel, Tören, ancient times, holidays, festivals, Greek, Rome, mythology, ritual, ceremony
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Arkeoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Klasik Arkeoloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
“Antik Çağ'da Bayramlar ve Festivaller”adlı bu çalışmada Antik Dönemde Yunanistan ve Roma uygarlıklarında kutlanmış olan festivaller ve bayramlar incelenmiştir. Çalışma ile Antik Dönemdeki dini inanışların günümüze olan etkilerini anlamak ve anlatmak amaçlanmıştır. Yunan ve Roma olarak iki bölümde ele alınan konuda festival ve bayramlar tanrı ve tanrıça isimleri ile oluşturulan başlıklar altında toplanmıştır. Bu aşamada tanrı ve tanrıçalar hakkında genel hatlarıyla kısa bilgiler verilmiştir. Gerçekleştirilen şenliklerde görülen ayin, ritüel ve oyunlar antik kaynaklar referans alınarak olabildiğince konu bütünlüğünü bozmayacak şekilde anlatılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The study that calls“Holidays and Festivals in Ancient Times”examines the festivals and holidays that were celebrated in Greek and Rome civilizations in ancient times. The aim of this study is to describe and understand the influence of religious beliefs from the ancient times to the present. The subject is discussed in two sections that are called Greek and Rome in which the festivals and the holidays are grouped under the titles of god and goddess. At this stage, there is brief information, in general terms, about god and goddesses. Ritual and games that were performed in carnival has been explained as far as without changing any origin with reference to the ancient sources.