Ergenlik öncesi ahlâk eğitimi
Preadolescent moral education
- Tez No: 422540
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ÇOBAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İnsan, ahlâk eğitimi, inanç, denge, gelişim özellikleri, ergenlik öncesi, Human, moral education, faith, balance, development properties, prepubescent
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışmada, insan ve ahlâk eğitimi ile ilgili bazı kavram ve konular incelenmiştir. Ahlâk eğitiminin başarılı olabilmesi için insana bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiği ve elde edilen verilerin dengeli bir şekilde değerlendirilmesinin önemi ortaya konmuştur. İnsanın hayata verdiği anlamın, ahlâk anlayışını doğrudan etkilediği ifade edilmiştir. Allah inancı ve ahiret bilincinin, hayatın anlamlandırılmasındaki rolü ve önemi belirtilmiştir. Ahlâkın birey ve toplum açısından önemi açıklanmıştır. Ahlâk eğitiminde etkili olan bazı unsurlar ve çocuğun ergenlik öncesi gelişim özellikleri dikkate alınarak, bu dönemde yapılacak ahlâk eğitimi çalışmalarına yol gösterecek ilkelere ulaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, some of the concepts and issues related to human and moral education were examined. To be successful moral education should be approached with a holistic view of human beings and the data obtained demonstrated the importance of assessing in a balanced way. The meaning given to human life, it is stated that it directly affects morality. Of belief in Allah and the Last consciousness, meaning the role and importance it is given life. The importance of ethics for the individual and society is explained. Considering some factors that influence the moral education and development characteristics of pre-pubescent children, moral education will be held during this period have attempted to achieve the principles that will guide.