Teminat sözleşmelerinde eşlerin hukuki işlem özgürlüğüne getirilen sınırlamalar
The restraints in legal transaction freedom of partners in guaranty contacts
- Tez No: 423270
- Danışmanlar: PROF. DR. CEM BAYGIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Kişisel Teminat Sözleşmeleri, Ayni Teminat Sözleşmeleri, Eşlerin Hukuki İşlem Özgürlüğü, Eşlerin Hukuki İşlem Özgürlüğünün Sınırları, Personal Guaranty Contracts, Collateral Security Contracts, Partners' Legal Transaction Freedom, The Restrains In Legal Transaction Freedom of Partners
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzincan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 201
Özet
“Teminat Sözleşmelerinde Eşlerin Hukuki İşlem Özgürlüğüne Getirilen Sınırlamalar”isimli çalışmamız, giriş, iki ana bölüm ve sonuç olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, genel olarak kişisel teminat sözleşmeleri açıklandıktan sonra eşlerin hukuki işlem özgürlüğü ve kişisel teminat sözleşmeleri üzerinde durulmuştur. Daha sonra eşlerin kefalet sözleşmesi kurma, garanti sözleşmesi kurma, borca katılma sözleşmesi kurma, kredi emri verme ve aval verme özgürlüğüne getirilen sınırlandırmalar her biri bakımından ele alınmıştır.İkinci bölümde, genel olarak ayni teminat sözleşmeleri açıklandıktan sonra eşlerin hukuki işlem özgürlüğü ve ayni teminat sözleşmeleri ele alınmıştır. Daha sonra eşlerin taşınmaz rehni, taşınır rehni ve mülkiyeti saklı tutma sözleşmesi kurma özgürlüğüne getirilen sınırlamalar her biri bakımından incelenmiştir.Sonuç kısmında ise çalışmamızdaki incelemelere bağlı olarak varılan sonuçlar ve çözüm önerileri ana hatları ile belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis named as“The Restraints In Legal Transaction Freedom of Partners in Guaranty Contacts”is composed of four chapters like introduction, two main chapters and the conclusion.In the first chapter, after explaining the general principles of personal guaranty contacts, the subjects of partners' legal transaction freedom and the personal guaranty contracts are emphasized. Afterwards, the restraints imposed for partners' freedoms of acting contact of bailment, contract of joining debts, contract of crediting, signing a surety are examined in both perspectives of partners. In the second chapter, following the explaination of the general principles of collateral security contacts, the partners' legal transaction freedom and the collateral security conracts are discussed. Then, the restraints imposed for acting the contracts of movable mortgages, immovable mortgages and reservation property contracts are examined in both perspectives of partners.In the conslusion, results and the resolution advisories are specified in outlines.