BV (M, p, q, u, s) genelleştirilmiş fark dizi uzayı
The generalized sequence space BVσ (M, p, q, u, s) defined by a sequence of Orlicz function
  1. Tez No: 424205
  2. Yazar: SEYRAN KARABULUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÇİĞDEM BEKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Fark dizi uzayları, Orlicz fonksiyonu, The difference sequence spaces, Orlicz function
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 25
Özet
Dört bölümden oluşan bu çalışmada Orlicz fonksiyonları kullanılarak yeni genelleştirilmiş fark dizi uzayları tanımlanmıştır. İlk bölüm giriş kısmı olup, bu çalışma ile ilgili ön bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde ise konuya ilişkin temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde fark dizi uzayları ve bunlara ait bazı özellikler verilmiştir. Dördüncü bölümde ise M = (Mk) Orlicz fonksiyonunun bir dizisi ve Δmv-genelleştirilmiş fark operatörü kullanılarak Bv(M, p, q, u, s) dizi uzayı tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The generalized sequence space BVσ (M, p, q, u, s) defined by a sequence of Orlicz function This study is prepared as four chapter. In the first chapter; the preliminary informations are given. In the second chapter; the fundamental definitions and theorems are given. In the third chapter; difference sequence space and their some properties are given. In the fourth chapter; the sequence space Bv(M, p, q, u, s) is defined by Orlicz functions and some properties of this space is given.