Ruminant hayvanlarda beslenme davranışları
Feeding behavior in ruminants
- Tez No: 430306
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN AKYÜREK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Sığır, Koyun, Keçi, Davranış, Etholoji, Ruminasyon, Cattle, Sheep, Behaviour, Ethology, Rumination
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma ruminant hayvanların beslenme davranışlarının ulusal ve uluslararası kaynaklardan araştırılması ve derlenmesini amaçlamaktadır. Canlıların hayatta kalabilmek için iç ve dış faktörlere karşı sergiledikleri tutumlara davranış denir. Ruminant hayvanlardan optimum performans alınabilmesi ve kaliteli ürünler elde edilebilmesi için beslenme davranışlarının dikkate alınması gerekmektedir Otlama davranışı; merada beslenen ruminant hayvanların beslenme esnasında otları seçmelerine ve seçilen otların yenmesini sağlayan bir davranıştır. Hayvan beslemede hayvanların merada otlaması önemli bir husus olduğu için hayvanların otlama esnasında sergilediği besleme davranışlarının bilinmesi de önemlidir. Hazırlanan bu çalışmada ruminant hayvanlara özgü davranışlardan, beslenme davranışları hakkında türlere özgü bilgiler verilmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
This study aims to investigate the nutrition behaviors of ruminant animals from national and international sources. Behavior means“the attitudes of organisms towards internal and external factors in order to survive”. Nutrition behaviors of ruminant animals must be taken into consideration in order to get optimum performance and obtain products of good quality. Grazing behavior is a behavior that allows the selection of herbs and eating selected herbs. during the nutrition of ruminant animals fed on pasture. As grazing on pasture is an important consideration in animal feeding, knowing the nutrition behaviors of animals exhibited during grazing is also important. In this study we will try to give specific information related to the types about nutrition behavior which is one of the behaviors unique to of ruminant animals.