Kofçaz ağzı (İnceleme-metinler-sözlük)
Kofçaz dialect (Examination-texts-dictionary)
  1. Tez No: 431359
  2. Yazar: DİLEK ATICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET GÜNŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Kırklareli, Kofçaz, Ağız, Ses Bilgisi, Şekil Bilgisi, Kırklareli, Kofçaz, Dialectology, Phonology, Morphology
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 636
Özet
Bu çalışmada Kırklareli İli, Kofçaz İlçesine ait dil malzemesi incelenmiştir. Çalışmaya esas olan malzeme 2012-2013 yıllarında bizzat sahada bulunarak, kaynak kişilerden ses kayıt yöntemiyle, yerinde derlenmiştir. Ayrıca ihtiyaç duyulması durumunda telefon ya da mail aracılığıyla gerekli bilgiler temin edilmiştir. Çalışma; giriş, ses bilgisi, şekil bilgisi, metinler ve sözlük olmak üzere toplam beş ana bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde; Çalışmanın Konusu ve Amacı, Çalışmada Kullanılan Materyal ve Yöntem, Malzemenin Yazıya Geçirilmesi ve İncelenmesi, Kırklareli, Kofçaz olmak üzere beş ana alt bölüm bulunmaktadır. Bu alt bölümler de kendi içinde alt başlıklardan oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, Kırklareli Province, the Kofçaz District's language materials are investigated. Working mainly built on the audio records meterials of the source persons in the field in 2012-2013. In addition, when required, is provided the necessary information via telephone or email. This study have five main sections named as; entrance, phonology, morphology, texts and dictionary. In the introduction part, there is five major subdivisions as; Subject and Purpose of The Study, Materials and Methods Used in The Study, Menuscrripting Materials and Investigation, Kırklareli, Kofçaz. These subsections also contain subheadings in itself.