Yöneticilerin duygusal zeka düzeylerinin karar verme stillerine etkisi
The effect of the decision-making styles of managers' emotional intelligence level
  1. Tez No: 431429
  2. Yazar: EMEL ADSIZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKBEN BAYRAMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Emotional Intelligence, Decision Making, Decision Making Style
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hitit Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu çalışmada, yöneticilerin duygusal zekâ düzeylerinin karar verme stillerine etkisi incelenmiştir.Bu doğrultuda öncelikle duygusal zekâ kavramı ile ilgili bilgiler açıklanmıştır. Daha sonra karar verme stili kavramı üzerinde çalışılmış ve yöneticilerin karar verme stillerini etkileyen etmenler incelenmiştir. Araştırma Bölümü'nde ise, anket yöntemi ile araştırmanın örnekleminde yer alan yönetici katılımcıların konu ile ilgili görüşleri alınmıştır. Anahtar Kavramlar: Duygusal Zekâ, Karar Verme, Karar Verme Stilleri.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of the decision – making styles of managers' emotional intelligence level were investigated. Information about the priorities of the concept of emotional intelligence in this direction is described. We then worked on the concept of executive decision – making style and influencing decision – making styles of the factors were examined. In the Research Department, the survey sample of the research methods were consulted on the issue in the managers' participants.