Sosyal sorumluluk ve işletmeler açısından sonuçları: Bir alan çalışması
Results in terms of social responsibility and businesses: A field study
  1. Tez No: 431439
  2. Yazar: BAHAR KILIÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SALİH YEŞİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Sorumluluk, Müşteri Memnuniyeti, Kurumsal İmaj, Örgütsel Güven, Performans, Social Responsibility, Customer Satisfaction, Corporate Image, Organizational Trust, Performance
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu yüksek lisans tezinin amacı, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin müşteri memnuniyeti, kurumsal imaj, örgütsel güven ve işletme performansı üzerine ve ayrıca müşteri memnuniyeti, kurumsal imaj ve örgütsel güvenin işletme performansına etkilerini belirlemektir. Bu amaçla öncelikli olarak seçilen konuyla ilgili kaynak taraması yapılmış ve sonrasında Gaziantep ilinde 77 firma ve 77 yöneticiyle bir alan çalışması yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda; sosyal sorumluluk faaliyetlerinin müşteri memnuniyeti, kurumsal imaj, örgütsel güven ve işletme performansı üzerinde pozitif anlamda ve kısmi bir etkiye sahip olduğu; müşteri memnuniyeti faaliyetlerinin, kurumsal imaj ve örgütsel güvenin işletme performans üzerinde de yine pozitif ve kısmi bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purposes of this master's thesis is to determine the Social Responsibility Concept's effects on the Customer Satisfaction, Corporate Image, Organizational Trust and Business Performance; additionally, to determine Customer Satisfaction's, Corporate Image's and Organizational Trust's effects on the Business Performance. For this purpose primarily we researched the domestic and foreign literature on the subject, and then we created a framework. Subsequently we conducted some field studys with 77 companies and their administrators in Gaziantep province. As a result of this study; we determined that Social Responsibility Activities have a positive and partial effect on the Customer Satisfaction, Institutional Image and Organizational Trust; and also we determined that Customer Satisfaction Activities, Institutional Image and Organizational Trust have a positive and partial effects on the Operating Performance; and lastly we detrmined that Social Responsibility Activities have a positive and partial effect on the Operating Performance.