Does halal certificate have any effect on brand loyalty: A research on the fast food consumers
Helal sertifikanın marka sadakati üzerine etkisi: Fast food tüketicileri üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 431495
  2. Yazar: ZEYNEP GÖKSU ULUKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELİME SEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Brand loyalty, Fast food, Halal food
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Bilgi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışmanın amacı, fast food tüketicileri üzerinde helal gıda sertifikasının marka seçimi bağlamında etkisini araştırmaktır. Bu kapsamda çalışma üç bölüme ayrılarak tamamlanmıştır. Birinci bölümde helal gıda kavramı açıklanmış ve çalışmanın kapsamı İslamiyet ile sınırlı olduğundan söz konusu dinin gıda konusunda gereklilikleri ele alınmıştır. Helal sertifikanın da açıklandığı bu bölümde Türkiye ve dünyadaki helal sertifika çalışmalarına yer verilmiştir. Ikinci bölümde değişkenlerden biri olan marka sadakati detaylı biçimde incelenmiş, bu kavramla ilişkili kavramlar da açıklanmıştır. Üçüncü bölüm saha çalışmasının analizlerinin gerçekleştirildiği bölümdür. Ayrıca bu bölümde Türkiye'de fast food sektörü hakkında bilgi verilmiştir. Veriler SPSS ile analiz edilerek yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate the impact of halal food certificate on fast food consumers in context of brand loyalty. In this context, the study is separated into three parts. In the first part, halal food concept is explained and the content of the study is restricted with Islam necessities which take into consideration the food items. Also, halal certificate is explained and halal certificate studies from the world and Turkey are analyzed. In the second part, brand loyalty is examined in detail, concepts related to this are explained, too. The last part is analysis related to the survey results trying to find out which factors influence the halal food attitudes. Findings are analyzed through SPSS.