Political business cycle and the optimal unemployment path
Politik iktisadi çevrim ve optimal işsizlik patikası
  1. Tez No: 43227
  2. Yazar: HİKMET GÜNAY
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NAZIM EKİNCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İşletme, Political Science, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Optimal kontrol teorisi, politik iktisadi çevrim, işsizlik patikası, oy fonksiyonu, Phillips Eğrisi, seçimler, Optimal control theory, political business cycle, unemployment path, vote function, Phillips Curve, elections. iii
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 20
Özet
öz POLİTİK İKTİSADİ ÇEVRİM VE OPTIMAL İŞSİZLİK PATİKASI GÜNAY, Hikmet Yüksek Lisans, İktisat Bölümü Tez Yönetcisi: Doç.Dr. Nazım Ekinci Ağustos, 1995 20 sayfa Bu çalışmada, politik iktisadi çevrim ve optimal işsizlik patikası irdelenmiştir. Bir daha seçilmek için, İktidar partisi bir iktisadi dalganma yaratabileceği gibi bir işsizlik patikası da izlemelidir. Bu çalışmada pptimal kontrol teorisi kullanılarak, iktidardaki parti için en iyi işsizlik patikası saptanmakta ve siyasal iktisadi çevrim incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POLITICAL BUSINESS CYCLE AND THE OPTIMAL UNEMPLOYMENT PATH GUNAY, Hikmet M.S. In Economics Supervisor: Assoc. Prof. Nazim EKİNCİ August, 1995, 20 pages In this study, political business cycle and the optimal unemployment path are examined. In order to get reelected, the incumbent party can generate a business cycle as well as follow an unemployment path. In this study, by using optimal control theory, the optimal unemployment path from the point of view of the incumbent party is found and the existence of political business cycle is examined.