Understanding The Algerian Islamic revival: A study on the external and internal dynamics
Cezayir İslami uyanışını anlamak: İç ve dış dinamikler üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 43257
  2. Yazar: ÖZLEM KAYGUSUZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İHSAN D. DAĞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Cezayir, islam, Cezayir İslamcılığı. iv, Algeria, Islam, Algerian Islamism. in
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
öz CEZAYİR İSLAMİ UYANIŞINI ANLAMAK: İÇ VE DIŞ DİNAMİKLER ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Kaygusuz, Özlem Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç.Dr. İhsan D. Dağı Eylül 1995, 132 Sayfa Bu çalışma Cezayir'deki siyasal İslam'ın oluşumunda etkili çeşitli iç ve dış nedenleri tarihsel bir çerçeve içinde incelemektedir. Ele alman her dönemde pratik anlamda İslam'ın siyasal bir güç olarak ortaya çıkışı uluslararası faktörlerden çok ülkenin iç sosyo-politik evrimi ve hükümet politikaları bağlamında tartışılmıştır. Bu noktadan da Cezayir İslamcılığının kendine özgü özelliklerini vurgulayarak çalışma, biri uluslararası dinamiklere fazla ağırlık veren yaklaşımlara diğeri de Batı hükümetleri ve kamuoyunun algılamaları ile ilgili olmak üzere iki yönlü bir kritiğe ulaşmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT UNDERSTANDING THE ALGERIAN ISLAMIC REVIVAL: A STUDY ON THE EXTERNAL AND INTERNAL DYNAMICS Kaygusuz, Özlem M.Sc, Department of International Relations Supervisor: Assist. Prof. İhsan D. Dağı September, 1995, 132 Pages This thesis analyzes various internal and external dynamics in the emergence and formation of Algerian political Islam in a historical setting. In each period, the practical appearance of Islam as a political force is discussed more in the context of governmental policies and of socio political evolution than of international factors. From that point by emphasizing the peculiarities of Algerian Islamism, the study makes a twofold critique: One that related with approaches putting too much emphasis on international dynamics and one that related with the perceptions of the Western governments and public opinion.