Arduino based smart home automation system
Arduino tabanlı akıllı ev otomasyon sistemi
  1. Tez No: 433074
  2. Yazar: KOSAR SALIH BAHIR BAHIR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET NURİ ALMALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Akıllı ev otomasyonu, Arduino, Internet aracılığı ile cihazların kontrolü ve görüntülenmesi, Arduino, Controlling and monitoring device via internet, Smart home automation
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Akıllı ev teknolojisi, hayatımız daha basit ve kolay olmasını sağlamaktadır. Dünyada otomatik sistemler otomatik olmayan sistemlere göre daha çok tercih edilmektedir. Bu çalışmada, bir evde sıcaklığı, nemi, gaz kaçağını, yangını, hareketi ve yağmur miktarını görüntüleyen ve kontrol eden uzaktan kontrol edilebilen akıllı ev otomasyon sistemi geliştirilmiştir. Bu sistem aynı zamanda evin içinde ve dışındaki hareket ve ışık sensörlerini kullanarak ışıkları kontrol etmektedir. Geliştirilen sistem yazılım ve donanım olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Donanım kısmı akıllı telefon, bilgisayar, Arduino, ethernet kartı, role gurubu, sıcaklık ve nen sensörü, gaz, yangın, ışık ve yağmur sensörü, zil ve yangın alarmı gibi pek çok birimden oluşmaktadır. Web sayfası tasarımı için Arduino IDE kodlarından oluşan yazılım akıllı ev siteminin en önemli ikinci kısmıdır. Web sayfası Ethernet kartı aracılığı ile sensör ve aygıtlara bağlanır. Ayrıca sistem akıllı telefon ve Web sayfası üzerinden görüntülenerek ve kontrol edilerek çalışır. Sonuç olarak sistem haberleşme ve uyarıları için internet bağlantısı kullanır, ayrıca internet kullanımı düşük maliyetlidir ve geniş bir alanı kapsar ve her yerde ve her zaman Android uygulaması ve Web sayfası aracılığı ile bütün sistemi kontrol edebilir.
Özet (Çeviri)
Smart home Automation technology, lifetime is getting easier and simpler on all side in life. In the world, automatically systems are being chosen over the manual system. In this study, a remotely controlled smart home automation system, for monitoring and controlling of the temperature degree, humidity percentage, gas leakage, fires, and rain in the house, was developed. This system can also control the light by using motion and light sensors inside and outside the home. The developed system consists of two parts: hardware and software. The hardware consists of many units such as smartphones, personal computers, Arduino Mega, Ethernet shield and relay board, temperature and humidity, gas, motion, flame, light and rain sensors, a buzzer and fire alarm. The software, Arduino IDE's code for design web browser page, is the second part of this system. The web browser page connected to hardware devices and sensors through Ethernet shield. Furthermore, it works to control and monitoring this system from the web page and smart phone. Finally, this system uses an internet network for communication and alerts due to its low cost and large area coverage and can control every device via the web browser and Android application anywhere and anytime.