Elektronik insan kaynakları yönetimi işe alım faaliyetleri kapsamında kariyer sitelerinin kullanımı: Konya örneği
Electronic human resources management, use the career system within the scope of recruitment activities:Example of Konya
  1. Tez No: 433876
  2. Yazar: SAMİYE İLDİZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BİROL BÜYÜKDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi, E-İnsan Kaynakları, E-İşe Alım, Kariyer Siteleri, Human Resource Management, E- Human Resources, E-Recruitment, Career Sites
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği günümüzde, örgütler değişime ayak uydurmak ve rekabet avantajı sağlamak için kendilerini yenilemek zorundadır. Bu bağlamda örgütler nitelikli çalışanlara ihtiyaç duymaktadır. Değişim sürecinde başarılı olmak isteyen örgütler, elindeki insan kaynağının niteliğini artırırken, aynı zamanda örgütün ihtiyaç duyduğu kalifiyeli elemanları da bünyesine katmak için çaba sarf etmeleri gerekir. Örgütlerde; bilgisayarların, internetin ve intranetin kullanımının artmasıyla birlikte, yaşanan değişimlerden bir tanesi de insan kaynakları fonksiyonun artık elektronik ortamlarda yapılmasıdır. Kurumsal web siteleri, son yıllarda işe alım sürecinde oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Kurumlar, web siteleri ile iş arayanlara ulaşabilmekte; onları insan kaynakları politikaları hakkında bilgilendirmekte ve online başvuru yapma imkanı sunabilmektedir. Dolayısıyla insan kaynakları yönetiminin gelişim sürecine, yeni bir kavram olan elektronik insan kaynakları yönetimi terimi eklenmiştir. Bu çalışmanın amacı; son yıllarda kullanımı hızla artan e-insan kaynakları yönetimi ve e-işe alım sürecindeki gelişmeler, teorik boyutuyla ele alınmıştır. Bu amaç doğrultusunda işletmelerin bu sistemleri kullanıp kullanmadıkları araştırılırken ortaya çıkan sonuçlar ulaşılabilen bilgiler çerçevesinde analiz yapılarak yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Organizations, nowadays technological developments rapidly changing, must adapt to change and renew themselves in order to provide a competitive advantage. In this context, organizations need of qualified employees. Organizations, which want to be successful in the change process, have to improving the quality of human resources at their hand and also they should make an effort to include the needs of qualified employees within the organization. In the organizations; One of the changes which increase with the use of computer and internet, is also made of the human resources function in an electronic environment. In recent years the corporate website plays an important role in the recruitment process. Organizations can reach to jobseekers, inform them about human resources policies and practices and offers the opportunity them to apply online through websites. Therefore, during the development of human resources management, a new term have been added is electronic human resources management. The purpose of this work is; take a theoretical dimension to e-human resource management and the e- recruitment process which rapidly increasing in recent years. In accordance with this purpose; It questioned the use of this operating system and analyzed the positive and negative results occur.